Klant kan bol.com bestelling nu ook afhalen in Albert Heijn winkels

Woensdag 7 november 2012 —

O.a. boeken, speelgoed en baby-artikelen voortaan af te halen bij dagelijkse boodschappen

Zaandam/Utrecht, 7 november 2012 - Albert Heijn en bol.com introduceren vandaag een eerste gezamenlijke service om hun klanten meer gemak te bieden. Vanaf nu kunnen klanten hun bol.com bestelling niet alleen laten bezorgen op een adres naar keuze, maar ook bij Albert Heijn. Daar kunnen zij hun bestelling afhalen op het moment dat het hen uitkomt: bijvoorbeeld tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen op werkdagen, maar ook in het weekend en in de avonduren. De
service wordt in eerste instantie in een 59 Albert Heijn winkels in Nederland aangeboden. In 2013 krijgt een groot deel van de overige Albert Heijn winkels ook een bol.com afhaalpunt.
Een half jaar na de afronding van de overname van bol.com door Ahold gaan Albert Heijn en bol.com nauw samenwerken om hun klanten nog meer winkelgemak te bezorgen. Klanten kunnen vanaf nu in het bestelproces bij bol.com eenvoudig aangeven of zij de artikelen willen laten thuisbezorgen of op willen halen bij een Albert Heijn winkel. Wie op werkdagen voor 22.30 uur bestelt, kan zijn pakketje met bijvoorbeeld boeken, speelgoed of baby-artikelen meestal al de volgende dag na 15.00 uur ophalen in de winkel. Zodra de bestelling klaarligt, ontvangt de klant een e-mail. Bol.com bestellingen vanaf 20 euro worden gratis bezorgd, ook bij Albert Heijn. Desgewenst kunnen klanten deze ook binnen 30 dagen kosteloos retourneren in de supermarkt.

Samenwerking gaat verder
Ahold en bol.com kondigden in februari van dit jaar de overname van bol.com door Ahold aan. Op dit moment is in 59 Albert Heijn winkels een bol.com afhaalpunt aanwezig bij de servicebalie, waaronder in de AH winkel aan het Hessenplein in Antwerpen en in alle AH XL winkels in Nederland. De komende periode wordt bekeken of deze 59 afhaalpunten voldoen aan de wensen van klanten. In 2013 krijgt een groot deel van de overige Albert Heijn winkels ook een bol.com afhaalpunt. Albert Heijn en bol.com gaan in de toekomst op nog meer vlakken samenwerken om klanten meer winkelgemak te bieden.