Albert Heijn wijnen worden warm onthaald

Dinsdag 21 oktober 2014 — Vlamingen houden van een lekker glas wijn en zijn steeds op zoek naar kwaliteitswijnen aan scherpe prijzen. Albert Heijn biedt daarom een verrassend en gevarieerd wijngamma aan in al zijn winkels, ingedeeld op kleur en smaak. Iets wat ook de WijnKoopGids 2015 niet is ontgaan.

De jaarlijkse WijnKoopGids van Frank Van der Auwera is een referentie voor zowel consumenten als wijnhandelaars. Elk jaar selecteert hij, samen met een ervaren proefpanel, de driehonderd beste wijnen onder de tien euro uit het nieuwe aanbod. De gerenommeerde sommelier is aangenaam verrast door de wijnselectie van Albert Heijn en selecteert acht wijnen voor zijn gids.

Bij de mousserende wijnen wordt de Brancott Estate Sauvignon Blanc Brut (€ 9,95) uitgelicht. ‘Deze sprankelende sauvignon bezit een geheel eigen geur- en smaakprofiel’ is te lezen.

De witte wijnen worden vertegenwoordigd door de Mesta Verdejo Orgánico (€ 4,99) ‘lekker en leuk fruitplezier’ en de Flaxbourne Pinot Grigio (€ 7,99) ‘stralend, zonnig strogeel met dikke tranentagliatelle’.

Bij de rode wijnen krijgen Tilia Tinto (€ 6,49) ‘een succesvolle, zeer smakelijke cuvée’ en Norton Barrel Select Merlot (€ 7,99) ‘een heerlijk vet hangbuikzwijntje’ een mooie vermelding.

Drie wijnen behoren zelfs tot de erelaureaten: Casa Lapostolle Merlot (€ 8,99) ‘het resultaat smaakt in ieder geval verbluffend sexy’, Fetzer Crimson Pinot Noir (€ 9,99) ‘een overachiever’ en Brancott Estate Sauvignon Blanc (€ 7,99).

Frank Van de Auwera aan het woord over de Brancott Estate Sauvignon Blanc: "Wie dit niet lekker vindt, mag wat ons betreft op cola overschakelen. [...] Heus citruscircus dat opnieuw in de smaak optreedt, want roze/gele pompelmoes, bergamot, wilde limoen, kruisbes, Kaapse appel en meloen zijn allemaal weer overvloedig present en resulteren in een supersappige, 'ik-kan-er-niet-van-afblijven-sauvignon', die dan nog eens grassig en mineraal uitmondt."

Dit mooie resultaat in de WijnKoopGids 2015 is een compliment voor de wijnexperts van Albert Heijn, die steeds proberen te verrassen met vaste waarden én nieuwe ontdekkingen. Zin om zelf je oordeel te vellen? Ga dan naar je favoriete Albert Heijn-winkel en duik onze wijnafdeling in.

 

Sally Herygers Woordvoerster at Pride